Olej z awokado







Opis
Olej z awokado jest naturalny, nierafinowany i tłoczony na zimno. Wykorzystywany do produkcji kosmetyków, ale bardzo często możemy go zobaczyć w kuchni. Idealnie nadaje się do grillowania, pieczenia i smażenia. Tym olejem możemy zastąpić: olej, oliwę, masło, smalec. Warto go używać, jako dodatek do sałatek, sosów, past. Z nim potrawy będą mieć lepszy, intensywniejszy smak. Zawiera witaminy: A, B, C, D i wiele innych. W składzie są również: fosfor, potas, krzem, kwasy tłuszczowe typu: Omega – 6 -3 -9.
Dobrze jest go spożywać, ponieważ zmniejsza ilość cholesterolu we krwi, wspiera odporność, dzięki temu mniej będziemy chorować. Oddziałuje pozytywnie na układ nerwowy. Poza tym jest smaczny i bezpieczny dla ludzi. W pewnością warto go wybierać, aby dbać o zdrowie wewnętrzne i zewnętrzne.