Morwa biała jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę C, potas, fosfor i żelazo. Swoją popularność zawdzięcza jednak substancji, która hamuje rozkład cukrów. To właśnie dzięki niej te słodkie owoce są stosowane w walce ze zbędnymi kilogramami oraz mogą być ważnym składnikiem diety osób z cukrzycą. Morwa przyczynia się do obniżenia poziomu cukru we krwi oraz cholesterolu. Obniża także apetyt na słodkie.
Owoc morwy białej
Owoc morwy białej przypomina kształtem malinę lub jeżynę. Najczęściej jest sprzedawany w formie suszonej, którą można wykorzystać do przygotowywania naparów i wywarów. Do przygotowania herbaty można wykorzystać także liście morwy, które wzbogacą ją w dodatkowe witaminy.
Dostawa na cały świat.
Zdjęcia produktów mają charakter wyłącznie poglądowy. Rzeczywisty wygląd produktów może różnić się od prezentowanego na zdjęciach.