produkty

Macerat z Amli

Macerat z Amli
Macerat z Amli

Amla, czyli owoc agrestu indyjskiego macerowany w naturalnym, tłoczonym na zimno oleju bazowym. 

Owoce amli cechuje działanie antybakteryjne i ściągające. Zawierają stabilną formę witaminy C, w wyniku czego są silnym antyoksydantem, cytokininy opóźniające procesy starzenia się skóry, liczne składniki mineralne, superoksydysmutazy zwalczające wolne rodniki, uelastyczniające i dotleniające komórki skórne oraz fyleblinę i kurkuminoidy będące naturalnymi przeciwutleniaczami.

Macerat z amli polecamy do skóry dojrzałej i zmęczonej. Skuteczne działanie rewitalizujące, przywracające właściwe napięcie, jędrność i koloryt skóry, sprawia, iż jest to jeden ze skuteczniejszych sposobów na walkę z upływającym czasem. A do tego w pełni naturalny! Wesprze również pielęgnację włosów, jako skuteczna wcierka na wzmocnienie cebulek, porost kosmyków i pogłębienie ich naturalnego odcienia.

Cena: $0.00 (0,00 €)
szt.

Macerat z Arniki

Macerat z Arniki
Macerat z Arniki

Suche kwiaty arniki górskiej macerowane w wybranym oleju, tłoczonym na zimno, tworzy prawdziwy eliksir pielęgnacyjny. Macerat ma delikatny aromat i jasno żółte zabarwienie. 

Pomarańczowo-żółte kwiaty arniki zawierają między innymi flawonoidy, cynarynę, cholinę, betainę, olejek eteryczny, kwasy tłuszczowe i wiele innych, które wpływają na przeznaczenie rośliny.

Macerat z arniki może być stosowany w kosmetykach zapobiegających rozszerzaniu i pękaniu naczyń krwionośnych, redukujących opuchliznę, np. w okolicach oczu, zmniejszających obrzęki i oczyszczających. Świetnie sprawdza się również w pielęgnacji stóp. Działa regenerująco i przeciwzapalnie, poprawia funkcjonowanie układu krążenia, zapobiega podrażnieniom oraz przynosi odczuwalne uczucie lekkości i rozluźnienia. Niezastąpiony do relaksującego i odprężającego masażu. Już kilka kropel maceratu przyniesie ulgę i ukojenie.


Ważne: macerat z arniki może wywołać reakcje uczuleniowe, dlatego nie zaleca się stosowania go na otwarte rany i stany zapalne!

Cena: $0.00 (0,00 €)
szt.

Macerat z dziurawca zwyczajnego

Macerat z dziurawca zwyczajnego
Macerat z dziurawca zwyczajnego

Kwiaty dziurawca zwyczajnego macerowane w olejowym nośniku, który finalnie wzmacnia działanie składników aktywnych oraz wykazuje wszystkie właściwości charakterystyczne dla zastosowanej w procesie rośliny. A tych jest naprawdę sporo!

Dziurawiec zwyczajny zawiera między innymi karoten, garbniki, flawonoidy, witaminę C, pektyny, sole, żywice i mnóstwo innych. Te wszystkie substancje aktywne wspaniale wpływają na poprawę kondycji skóry i przyczyniają się do skutecznej pielęgnacji skór tłustych, mieszanych, trądzikowych, ale równie świetnie sprawdzi się do przemywania swędzącej i wrażliwej skóry ze stanami zapalnymi. Macerat nawilży, pobudzi do naturalnej regeneracji, ukoi i wyciszy stany zapalne, zdezynfekuje i ochroni podrażnioną skórę. 

Z całą pewnością macerat z dziurawca zwyczajnego będzie doskonałym wyborem, który zaowocuje szybkimi i odczuwalnymi efektami.

Ważne: stosowanie maceratu z dziurawca uwrażliwia skórę na słońce, dlatego aby uniknąć reakcji fotouczulającej, nie należy aplikować preparatu  w trakcie ekspozycji na promienie słoneczne!

Cena: $0.00 (0,00 €)
szt.

Macerat z Kamelii

Macerat z Kamelii
Macerat z Kamelii

Macerat z kamelii to wyjątkowy surowiec, który uzyskany został w procesie maceracji rośliny w wybranym oleju bazowym, dzięki czemu powstała mieszanka idealna, w pełni łącząca właściwości obu składowych i wykazująca się niespotykanym działaniem!

Produkt, który oferujemy sprawdzi się zarówno w pielęgnacji twarzy, całego ciała, jak i włosów. Zawiera takie substancje jak polifenole oraz bogactwo witamin E, A i B, dlatego posiada bardzo silne działanie antyoksydacyjne, chroni przed szkodliwym wpływem wolnych rodników i przedwczesnym starzeniem się skóry. Ale to nie wszystkie walory, bo należy wspomnieć również o wpływie na wzrost poziomu nawilżenia, normalizacji metabolizmu skóry, działaniu kojącym i antybakteryjnym, zmniejszeniu podrażnień oraz ochronie przed działaniem słońca i wsparciu w gojeniu oparzeń słonecznych! 


Wszystkie wspomniane wyżej zalety sprawiają, że macerat z kamelii jest produktem szalenie uniwersalnym i niezastąpionym w codziennym dbaniu o zdrową i piękną skórę.

Cena: $0.00 (0,00 €)

Macerat z marchwii

Macerat z marchwii
Macerat z marchwii

Macerat z marchwi to olejowy wyciąg z suchego korzenia marchwi i naturalnego oleju, tłoczonego na zimno. Zawiera bogactwo substancji aktywnych, które skutecznie wspomagają pielęgnację. Charakteryzuje się neutralnym aromatem oraz ciemno-pomarańczowym zabarwieniem, dzięki czemu został doceniony jest jako naturalny barwnik w produkcji mydeł lub kul do kąpieli.

Korzenie marchwi zawierają całe mnóstwo wartościowych dla skóry składników, dlatego ich właściwości szybko zostały wykorzystane w kosmetyce. 

Przede wszystkim są one bogatym źródłem karotenoidów chroniących skórę przed wolnymi rodnikami i uszkodzeniami. Wykazuje działanie przeciwrodnikowe i przeciwutleniające. Witamina A odpowiada za zmniejszenie szorstkości skóry, wzmacnia kondycję skóry i poprawia jej strukturę oraz system odpornościowy, a witamina E spłyca zmarszczki i zatrzymuje wilgoć w skórze. 

Warto również wspomnieć, iż macerat z marchwi to skuteczny sposób, aby nadać skórze naturalny efekt opalenizny! Jest to jeden z głównych powodów, dla których dodawany jest do balsamów i kremów delikatnie brązujących.

Ważne: stosowany bezpośrednio na skórę wykazuje silne właściwości brązujące, dlatego aby uniknąć tego efektu, zalecamy aplikację maceratu w połączeniu z kremami, balsamami lub innym olejem.

Cena: $0.00 (0,00 €)
szt.

Macerat z nagietka

Macerat z nagietka
Macerat z nagietka

Macerat z nagietka pozyskiwany jest w procesie maceracji suchych kwiatów rośliny w naturalnym oleju tłoczonym na zimno, dzięki czemu do wybranego oleju przenikają cenne substancje aktywne, takie jak karoten i saponiny triterpenowe, które wpływają na jego działanie nawilżające, bakteriobójcze, zmiękczające i przeciwzapalne.

Preparat ma delikatny aromat oraz jasno-żółtą barwę. Zalecamy stosowanie go do stężenia 95%, dlatego przed użyciem należy dodać kilka kropel innego oleju.

Macerat z nagietka jest idealnie wyważoną mieszanką, która sprawdzi się w pielęgnacji suchej i szorstkiej skóry. Wspomaga procesy regeneracji, niweluje zaczerwienienia, podrażnienia i skłonność do infekcji skórnych. Natłuszcza i odkaża skórę, zwalcza trądzik i wygładza, jest nieoceniony w pielęgnacji spierzchniętych ust. Może być również stosowany jako kuracja wzmacniająca suchych i zniszczonych włosów.

Cena: $0.00 (0,00 €)
szt.

Macerat z pestek winogron

Macerat z pestek winogron
Macerat z pestek winogron

Macerat z pestek winogron jest surowcem szalenie wszechstronnym, który z powodzeniem może być stosowany w codziennej pielęgnacji, bezpośrednio na skórę. Zawiera wszystkie aktywne składniki pochodzące z wnętrza owocu oraz olejową bazę, którą jest wysokiej jakości, naturalny olej tłoczony na zimno.

Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-6 wpływa na znaczną poprawę elastyczności i jędrności skóry, wygładzają i nadają jej młody, promienny wygląd. Surowiec znakomicie sprawdzi się do masażu, pielęgnacji skóry tłustej, dojrzałej, normalnej, wiotkiej i mało sprężystej, jest również niezastąpiony jako kosmetyk dbający o skórę kobiet w ciąży. Można stosować go bezpośrednio lub łączyć z ulubionym kremem lub balsamem. W obydwu konfiguracjach sprawdzi się równie dobrze!

Macerat z pestek winogron stosowany w pielęgnacji włosów zmniejszy ich podatność na puszenie się, nawilży, przywróci blask i jedwabisty wygląd. 

Cena: $0.00 (0,00 €)
szt.

Macerat z trufli

Macerat z trufli
Macerat z trufli

Macerat z trufli to surowiec wyjątkowy, ponieważ znakomicie sprawdzi się zarówno w pielęgnacji, jak i podczas kulinarnych eksperymentów! Macerowane w naturalnym, wysokiej jakości oleju trufle to przepis na prawdziwą bombę cennych i aromatycznych doznań smakowych i odżywczych!

Ogromną zaletą oferowanego surowca jest możliwość wzajemnego wzmacniania efektu stosowania, poprzez aplikację wewnętrzną i zewnętrzną. Istotnym jest, iż trufle użyte w procesie to produkt wysokiej jakości, dzięki czemu finalnie otrzymujemy szlachetną i niespotykaną kompozycję.

Trufle są jednym z potężniejszych nośników enzymu przeciwzmarszczkowego, znanego pod nazwą SOD. Enzym ten skutecznie opóźnia procesy starzenia, chroni przed nowotworami, pobudza komórki do odnowy i regeneracji. Wszystko to sprawia, że stosowany w codziennej pielęgnacji, przyczyni się do wzmocnienia skóry dojrzałej, z pierwszymi oznakami starzenia, poszarzałej i zmęczonej. 

Ale nie tylko! gdyż jest to wyjątkowo aromatyczny produkt, który będzie świetnym i niespotykanym uzupełnieniem wielu kulinarnych przysmaków. Już kilka kropel wystarczy, by podkręcić smak risotto, czy potraw na bazie ziemniaków.

Macerat z trufli to idealny przykład produktu, który działa wielotorowo, dlatego jest nieocenionym surowcem zarówno w każdej kuchni, jak i łazience!

Cena: $0.00 (0,00 €)
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl