Wersje językowe

Macerat z marchwii

Dostępność: duża ilość
Cena: $0.00 0.00 (0,00 €)
Wybierz ilość: szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Macerat z marchwi to olejowy wyciąg z suchego korzenia marchwi i naturalnego oleju, tłoczonego na zimno. Zawiera bogactwo substancji aktywnych, które skutecznie wspomagają pielęgnację. Charakteryzuje się neutralnym aromatem oraz ciemno-pomarańczowym zabarwieniem, dzięki czemu został doceniony jest jako naturalny barwnik w produkcji mydeł lub kul do kąpieli.

Korzenie marchwi zawierają całe mnóstwo wartościowych dla skóry składników, dlatego ich właściwości szybko zostały wykorzystane w kosmetyce. 

Przede wszystkim są one bogatym źródłem karotenoidów chroniących skórę przed wolnymi rodnikami i uszkodzeniami. Wykazuje działanie przeciwrodnikowe i przeciwutleniające. Witamina A odpowiada za zmniejszenie szorstkości skóry, wzmacnia kondycję skóry i poprawia jej strukturę oraz system odpornościowy, a witamina E spłyca zmarszczki i zatrzymuje wilgoć w skórze. 

Warto również wspomnieć, iż macerat z marchwi to skuteczny sposób, aby nadać skórze naturalny efekt opalenizny! Jest to jeden z głównych powodów, dla których dodawany jest do balsamów i kremów delikatnie brązujących.

Ważne: stosowany bezpośrednio na skórę wykazuje silne właściwości brązujące, dlatego aby uniknąć tego efektu, zalecamy aplikację maceratu w połączeniu z kremami, balsamami lub innym olejem.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl